Ben jij een Excel- of een Word-type?

Tijdens een netwerkborrel kwam het onderwerp per ongeluk ter sprake: factureren. (Trouwens nooit een hekel aan gehad: het maakt zo fijn inzichtelijk wat ik allemaal heb gedaan de afgelopen maand. En waarmee ik straks mijn boodschappen bij de Lidl ga afrekenen.)

Nu koketteer ik graag met mijn aversie tegen cijfers. Bij mij ontbreekt die exacte (linker-)hersenhelft eenvoudig. (Het is nog nét geen dyscalculie.)

Word Excel

“Factureer jij dan in Wórd?” was de stomverbaasde reactie van mijn gesprekspartner. Het schaamrood begon al omhoog te kruipen. Want ik begrijp heus wel dat alles met cijfertjes om Excel schreeuwt. Of zelfs om een volwaardig boekhoudprogramma. Maar met gemiddeld 80 facturen per jaar is het nog heel goed handmatig te doen. En, zoals gezegd: ik beleef er lol aan en lol mag wat tijd kosten, toch?

Hond of kat?

Toch zette deze korte discussie mij aan het denken. Bestaan er Word-mensen versus Excel-types? Ik raakte er steeds meer van overtuigd. En bedacht de volgende typerende verschillen:

  • Excel-mensen maken boodschappenlijstjes; Word-mensen beslissen last-minute in de supermarkt.
  • Excel-mensen zijn dus ongevoelig voor kassakoopjes; Word-types zijn van de impulsaankopen.
  • Excel-types hebben een digitale agenda; Word-mensen een analoge (van papier).
  • Word-mensen onthouden alleen de twee letters van een postcode; Excel-types de hele postcode.
  • Word-mensen zijn hondenmensen; Excel-mensen hebben eerder katten.

dogs_vs_cats

  • Excel-mensen tackelen een probleem graag met een lijst van voor- en nadelen. Word-mensen nemen beslissingen meer op hun gevoel.
  • Word-mensen leven in georganiseerde chaos. Bij Excel-mensen staan de boeken op kleur of op alfabet in de kast.
  • Excel-mensen tippelen op kwantificeerbare resultaten; Word-mensen vooral op kwalitatieve.

Het moge duidelijk zijn dat ik een overtuigd Word-mens ben. Met alle bijbehorende, uit mijn duim gezogen, eigenschappen.

En jij? Ben jij eerder een Word- of eerder een Excel-type? Ik ben benieuwd!

 
Reacties

Nog geen reacties.

Reageer

You must be logged in to post a comment.